Tallinna linnavalitsus volitas täna finantsdirektorit Ahti Kallastet sõlmima PricewaterhouseCoopers ASiga lepingu. Tallinna linnakantselei oli korraldanud Tallinna linna finantsjuhtimise mudeli väljatöötaja leidmiseks avatud pakkumismenetlusega riigihanke.

Tallinna linna infotehnoloogia (IT) arengustrateegia dokumendis aastateks 2001-2003 on üheks põhieesmärgiks seatud IT-lahenduse loomine jooksva ülevaate saamiseks linna ressurssidest, sealhulgas esmajoones finantsjuhtimisest - raamatupidamisest, eelarve planeerimisest ja linnakassast.

"Taolist IT-lahendust ei ole võimalik luua eelnevalt korrastamata linna finantsjuhtimis- ja arvestusprotsesse endid," ütles Ahti Kallaste Raepressile.

Finantsjuhtimise mudeli väljatöötamise projekt peab andma linnale eelarve koostamise käsiraamatu, raamatupidamise ja auditeerimise käsiraamatu, eeskirjad, tegevusjuhised ja normdokumendid ressursside juhtimise valdkonna jaoks ning ettepanekud seadusandlike aktide muutmiseks.

Ühtlasi tuleb välja töötada uuele finantsjuhtimise mudelile ülemineku detailne plaan koos kõikide riskide hindamisega, samuti ülesande püstitus Tallinna linna finantsjuhtimise infosüsteemi riigihankele, mille eesmärgiks on infotehnoloogilise terviklahenduse loomine finantsjuhtimise mudelist lähtuvalt.

Tallinna linnakantselei korraldas nimetatud riigihanke eesmärgiga nüüdisajastada ja integreerida kõiki Tallinna linna asutusi hõlmav finantsjuhtimise mudel. Sellega korraldatakse kooskõlastatult linna eelarveprotsessi, finantsvarade ja kohustuste juhtimist, maksude ja muude tulude haldamist, raamatupidamisarvestust ning finantsauditit.