Samal ajal suurendas Nortal aktsionäride ringi, kuhu kuulub nüüd 34 ettevõtte töötajat, teatas ettevõte meediale.

Nortali juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul võib olla uhke, et ettevõte kuulub taas täielikult oma töötajatele.

„Kuue aasta eest jõudsime punkti, kus vajasime oma kasvu- ja laienemispotentsiaali realiseerimiseks investeeringuid. Oleme neid lisaressursse kasutanud uute turgude vallutamiseks ning kasvatanud ettevõtte müügitulu kolmekordseks. Ettevõte on kasvavalt kasumlik ning tellimusi on rohkem, kui jõuame ära teenindada. Täname investoreid usalduse eest ning usun, et oleme seda usaldust õigustanud väga soliidse investeeringutasuvusega. Nortal jätkab tugevamana kui eales varem,“ lausus Alamäe.

Tehingute kombineeritud väärtus on 15 miljonit eurot, põhinedes ettevõtte hetkeväärtusel, milleks on hinnatud 30 miljonit eurot. LHV pensionifondid ostsid osaluse Nortalis 2012. aasta novembris ning Enterprise Investors EVF I investeerimisfond kaks aastat varem. Mõlema fondi jaoks on investeering olnud kõrge tasuvusega.

„Nortal teenis Eesti tulevastele pensionäridele LHV fondides nelja aastaga 69-protsendilist kasumit. Saame olla uhked, et meie 16-aastase ajaloo jooksul on kõik investorid Nortalisse paigutatud rahalt teeninud soliidset kasumit,“ märkis Alamäe.

LHV huvi Nortali vastu püsib

LHV pensionifondide fondijuht Andres Viisemann avaldas rahulolu LHV pensionifondide investeeringuga Nortalisse.

„Perioodi jooksul, mil LHV pensionifondid osalesid Nortali aktsionäride ringis, tegi ettevõte läbi tubli arengu ning see väljendus ka investeeringu tootluses. LHV pensionifondide roll ettevõtte arengu finantseerimisel ei ole selle tehinguga siiski lõppenud. LHV pensionifondid jäävad ettevõtte tegevust toetama võlakirjainvestoritena. Ma loodan, et ettevõtte töötajate suurem roll ettevõtte aktsionäridena annab Nortali tegevusele täiendava impulsi,“ lausus Viisemann.

Enterprise Investorsi fondis tehingu eest vastutanud partner Rafał Bator märkis: „Nortal on saavutanud e-riigi projektide eksperdina tugeva positsiooni ning kujunenud esimeseks valikuks Eestis, Soomes ja Omaanis. Ettevõte on meie investeeringu jooksul laiendanud haaret geograafiliselt ning kasvanud eksperttasemelt, suutes pakkuda keerukaid lahendusi ka kõige nõudlikumatele klientidele. On uhke olla osa nendest arengutest,“ ütles Bator.

Tehingut rahastati omavahenditest ja finantsvõimendusega. Nortali juhtkonna juriidiline nõustaja tehingus oli advokaadibüroo Derling.

Ettevõte kulub nüüd Nortal Group Holding AS-i kaudu kas otse või läbi investeerimisvahendite 34 töötajale, kellest kümme on uued aktsionärid. „Nortali edu on põhinenud, põhineb ja jääb põhinema meie inimeste andekusel ja pühendunud tööl. Ajame ühist asja ning on hea meel, et kümme head kolleegi liituvad aktsionäride ridadega,“ ütles Alamäe.

Sel aastal jätkab Nortal investeerimist terviklike kontseptsioonide (Nortal Concepts) arendamisesse, et pakkuda klientidele täisteenust, mis hõlmab lisaks tarkvaraarendusele kõike alates strateegia loomisest, protsessi ümberkujundamisest kuni tehnoloogia muutmise, juurutamise ja muutuste juhtimiseni.