LHV panga nõukogu liikme Raivo Heina mure pensionireformi osas on igati mõistetav. Eriti võttes arvesse asjaolu, et pank, mille juhtkonda ta ise kuulub on aastaid saanud riigilt ja eraisikutelt vaba ettevõtlust pärssival moel lihtsalt raha peo peale. On täiesti iseenesestmõistetav, et ükski inimene ega ka ettevõte, kellele on antud riigi kehvade otsuste tõttu kätte piiramatu ressurss, säärase süsteemi jätkumist ka toetab.

Seega ei saa Heina seisukohti ka hukka mõista, sest ta seisab eelkõige ju oma isiklike majanduslike huvide eest. Igal inimesel ongi õigus just iseenda eest väljas olla ja loota, et rahavoog jätkub senisel moel. Küll ei pea aga riik sellise mõtteviisiga nõus olema. Riigi ülesandeks on kõikide kodanike heaolu, mitte kitsaste ärihuvide eest seismine.

Hein süüdistab täiesti õigusega Isamaad selles, et meie erakond soovib säärasele ebaõiglasele ärimudelile lõpu teha. Teha lõpu oma kodanikke ahistavale äriskeemile ning anda inimestele tagasi vabadus olla oma enda raha ja tuleviku peremees.

Kui keegi soovib aga inimeste vabadust taastavat ja riigipoolset ebaõiglast teatud kitsaste seltskondade ärihuve edendavate regulatsioonide vastasust nimetada sõnaga populism, siis nii olgu. Vahel tulebki ärihuvidele vastu hakata ja võtta oma eesmärgiks just kogu rahva hüvang ja kasu. Mitte seista väheste huvide eest, vaid seista jätkuvalt parempoolse maailmavaate eest.

Hein mainib ka, et pensionireform olla kõige otsesem tee vaesuseni ja seda juhib Isamaa. Samas unustades mainimata asjaolu, et vaeseks võib see reform eelkõige teha tema oma panga ja mitmed teised finantsasutused, mis on meie riigi ja rahva raha pealt kasumit teeninud ilma suurt miskit vastu andmata.

Eriti kummastav on just ärimees Heina suust kuulda sõnu, et vabadus tegevat vaeseks. See on ju vastu kõigele sellele, mis meie riiki nagu ka majandusarusaamu viimased kolm aastakümmet iseloomustanud on.

Just vabadus teeb rikkaks. Isamaa seisabki ettevõtlusvabaduse ja meie riigi kodanike vabaduse eest. Selline vabadust ja vaba turumajandust austav mõtteviis teeb rikkaks nii meie kodanikud kui ühtlasi loomulikult ka riigi.

Isamaa ei leia, et meie riigi kodanik on loll; pisikene laps, kelle eest pangahärrad peavad ette ära tegema kõik eluotsused. Läbi maailmaajaloo on edukad olnud ikka just need majandused, mis lasevad oma kodanikel ise otsustada, kuidas elada, kuidas mõelda ning kuhu investeerida oma enda raha. Edu toob vaba ettevõtlus, kus inimesed ise saavad otsustada oma tuleviku üle. Mitte riiklik plaanimajandus, mille vilju sunnismaiste pensionifondide näol täna kõikjal juba sööme