Prismat esindav vandeadvokaat Toomas Vaher esitas lisaks kaebusele ka esialgse õiguskaitse taotluse, ütles Tallinna halduskohtu pressiesindaja Janika Topkin Päevaleht Online´ile.

"Kaebaja leiab, et tema õiguste kaitseks on vajalik nii korralduse kehtivuse peatamine kui ka alkohoolsete jookide müügi õiguse kohta märgete taastamine majandustegevuse registrisse kantud Kristiine Prisma registreeringus," ütles Topkin.

Kristiine Prisma juhataja Margus Musthallik ütles Päevaleht Online´ile, et ettevõte taotles kohtult luba kuni kohtuotsuseni alkoholi müüa. "Praeguseni täidame korraldust ja alkoholi ei müü," ütles Musthallik.

Musthalliku sõnul on kohtusse pöördumise aluseks advokaadibüroo Raidla & Partnerid advokaatide hinnangul eksimusega võrreldes ebaproportsionaalselt karmi piirangu kehtestamine arvestades asjaolusid ja varasemat halduspoliitikat. "Juristide hinnangul võib ka linnosavalistuse ja linnavalitsuse varasematest avalikest pöördumistest välja lugeda, et tegelik otsus Kristiine Prismalt loa äravõtmise kohta oli tehtud juba enne menetluse algust, mis tähendab, et õigusriigile kohast eksimuse asjaolude kaalumist otsuse langetamisel tegelikult ei toimunudki," lisas ta.

Kristiine linnaosavalitsus võttis eile vastu korralduse, millega keelas Prisma peremarketis alkoholi müümise põhjusel, et ettevõte oli alaealistele alkoholi müües rikkunud alkoholi jaemüügi õigust. 

Musthalliku sõnul on alkoholimüügi keelust tulenevat kahju veel vara hinnata. Ta lisas, et Prisma põhitegevus ei ole alkoholiäri vaid jaekaubandus. "Jätkame oma igapäevast tööd, ainult et alkohoolseid jooke ei müü," lisas ta.

Topkini sõnul pole kohus kaebust veel menetlusse võtnud.