Nimetatud sealiha müüdi Rocca al Mare Prismas mitu päeva. Tähelepanelikke ostjaid panid muretsema pakendil olevad kaks kleebist. Esimene — juba tõsiselt kulunud — kleebitud Rakvere lihakombinaadi ning teine — värskem — Prisma toiduosakonna poolt, kirjutab Den za Dnjom.

Vanal etiketil oli “kõlblik kuni” kuupäev, mille järgi oli liha kasutamiskõlbulik vaid kuni 22. augustini. Uuel oli sama kuupäev, kuid siin tähistas see pakendamise kuupäeva. Põhimõtteliselt oleks selline etikettide paigaldus seaduslik, kui üks ei kata teist.

Prisma vanemmüüja Olga Holenkova selgitas uue kleebise teket nii, et Rakvere lihakombinaadi mõnede toodete triipkoodi ei loe kaupluse kassaaparaadid, seepärast on toiduosakonna töötajad sunnitud neid tooteid ise kaaluma. “Probleem on selles, et me kasutame vanu kaalusid, mis annavad välja vaid ühe lause “pakitud sellisel kuupäeval,” ütles Holenkova.

Alguses väitis ta lehele, et kauplus pole milleski süüdi, kuid saades teada, et uus kleebis kattis lihakombinaadi märgitud realiseerimise kuupäeva, põhjendas arusaamatust kahe uue töötaja kogenematusega.

Vanemmüüja sõnu kinnitas ka toiduosakonna juhataja Elve Lipstal, kelle arvates lasub vastutus ebameeldivas intsidendis üksnes mittekvalifitseeritud personalil. “Me ei või mitte mingil juhul kleepida kinni kauba kõlblikkuse aega. Kui te leiate sellise kauba meie lettidelt, siis palun teatada sellest viivitamatult saalitöötajatele.” Lipstal kinnitas ajakirjanikule, et Prisma on alati valmis tagastama raha neile, kes ostsid rikutud kauba.

Tallinna tarbijakaitse ühingu juhataja ning Tallinna volikogu tarbijakaitsekomisjoni eksperdi Aadu Luige sõnul tuleb kaupade kahtlase markeeringuga kokku puutunud ostjatel pöörduda selgituste saamiseks kaupluse administratsiooni poole või teatada rikkumisest tervisekaitsekomisjonile.