Tegemist on esimese Prisma Peremarketi kauplusega väljapool Tallinna piire. Lisaks Tartu Prismale avab ettevõte järgmisel aastal kaupluse Narvas ja uuendab kauplusi Tallinnas, teatas ettevõte.

Prisma Peremarketi tegevdirektori Janne Lihavaineni hinnangul on praegune aeg majanduses äärmiselt soodne laienemiseks.
„Nii, nagu väitsime juba majanduskriisi alguses on praegune aeg laienemiseks äärmiselt soodne. Julgeksin isegi väita, et Prisma Peremarketil on selge eelis nende kettide ees, kes ajastasid laienemislepingute sõlmimise majanduse kasvuperioodi. Head tingimused kaubanduspindade rendil, on aga üks moodus toimida madalamate kuludega kui konkurendid ja pakkuda seeläbi klientidele püsivalt soodsamat hinnataset.” ütles  Lihavainen.
Lisaks Tartule, avab Prisma Peremarket järgmisel aastal kaupluse ka Narvas. „Loodame ülikoolilinna rajada mõne aja pärast ka teise Prisma kaupluse - Tartumaa kõige suurema hüpermarketi, mis paikneks Annelinna kõrval Luunja vallas,” lisas Lihavainen. „Samuti uuendame lähiajal kolme Prisma kauplust Tallinnas.”
Tartus avatava poe asukoht on Sõbra ja Turu tänava ristumiskohal, Mööblimaja pinnal. Uue kaupluse müügipindalaks on umbes 6400 ruutmeetrit. „Lisaks laiale valikule soodsa hinnaga toidukaubale, on uues kaupluses hästi esindatud mõistliku hinnaga kvaliteetsed rõivatooted ja tuntud brändide, nagu näiteks Adidas ja Icepeak, spordikaubad. Samuti saab uues kaupluses olema hea valik koduelektroonikat,” kirjeldas Lihavainen.
Uues Prismas pakutakse tööd umbes 100 inimesele.
Kaupluse ruumide omanik on OÜ Tarmeko KV. Prisma Peremarket on pindade rentnik. Kogu kaupluse pindala on 9000 ruutmeetri, sellest müügipinda 6400 ruutmeetrit.
Prisma tegevdirektori sõnul nad Tartu tihedat jaekaubanduse konkurentsi ei karda. „Oleme aastaid edukalt toiminud Tallinnas, kus jaeturu konkurents on Eesti tihedaim.” AS EMOR-i oktoobrikuise hinnauuringu kohaselt pakkus Prisma Tallinnas kõige soodsama hinnatasemega ostukorvi, olles odavam Säästumarketist, Rimist, Maximast ja Selverist.
Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Prisma on üks stabiilsemaid Eesti turul tegutsenud hüpermarketeid, alustades tegevust 2000. aastal. Prisma Peremarket annab Eestis tööd pea 800 inimesele.
Eestis tegutsevad SOK tütarettevõtetena AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb kontsern ka Lätis, Leedus ja Venemaal.
Koos Soome tarbijateühistutega moodustab SOK S-Grupi. Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted. Tuntumatest brändidest kuuluvad S-Grupile Prisma, Sokos Hotel, S-Market, Alepa, Sale, ABC!, Sokos, Holiday Club ja Agrimarket.