Järgmise aasta jõuludeks Laagna ja Mustakivi tee ristmiku kõrvale valmiva 10 000 m2 suuruse Mustakivi Prisma projekti maksumus ulatub 100 miljoni kroonini. Uues hüpermarketis saab tööd üle 100 inimese.

AS Prisma Peremarketi juhataja Leena Laitinineni sõnul on Lasnamäe jaekaubanduse osas perspektiivne piirkond. ?Ehk isegi põhjendamatult kaua on Lasnamäe elanikud pidanud ootama suurte kettide ja konkurentsi tulekut,? märkis ta. ?Lisaks Lasnamäele loodame kliente ka lähedal asuvast Piritalt, Muugalt ja Viimsist, mistõttu hõlmab uue hüpermarketi teeninduspiirkond 130 000 inimest,? lausus Laitinen.

SOK kontserni Baltikumi juhataja Arttu Laine tähendusel näitavad uuringud, et kaubanduskeskuste turg on täitumas. ?Samade uuringute järgi on aga ruumi jaekettidele ning Prisma jätkab kindlasti ka edaspidi investeerimist,? sõnas Laine.

NPC projektijuht Ahti Moreli sõnul finantseerib NPC projekti omavahendite ning pangalaenu kaudu. NPC tellib projekti kohalikelt arhitektidelt, ehitustööd teostab AS Merko Ehitus.

Prisma on Tallinna jaekaubandusturu liider ca 20 protsendiga. Käesoleval aastal prognoosib Prisma kett 1,4 miljardi krooni suurust käivet.

Soome kaubanduskontserni SOK kuuluvad Eestis AS Prisma Peremarket, Peugeot? esindav AS Kommest Auto, OÜ Kommest Autokeskused ning Sokos Hotel Viru operaator AS Sokotel.

Kaubanduskontsern SOK annab Baltikumis tööd ligi 1000 inimesele. Kontserni käive ulatus möödunud aastal kokku 2,3 miljardi kroonini. Sel aastal on kontserni prognoositav käive kolm miljardit krooni.