Narva Prisma suuruseks on plaanitud 13 200 ruutmeetrit, millest müügipinda ligi 9 000 ruutmeetrit. Avatav hüpermarket annab Narvas tööd umbes 100 inimesele, teatas ettevõte.

AS Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen peab Prisma konkurentsieelisteks Narvas head asukohta, soodsaimat hinnataset ja laia kaubavalikut.
„Tegu on esimese Prisma Peremarketi hüpermarketiga väljaspool Tallinna,“ sõnas Lihavainen. „Narva Prisma üheks olulisemaks trumbiks on tema asukoht. Nimelt paikneb uus kaubanduskeskus Narva suurimas elamurajoonis. Lisaks peame oma eeliseks soodsaimat hinnataset ja väga laia kaubavalikut.“

Uue kaubanduskeskuse ehitus algab esialgsete plaanide kohaselt käesoleval aastal. Ehituse valmimisajaks on praegusel hetkel seatud 2010. aasta lõpp. Projekteerimis- ja ehitustööd teostab AS Oma Ehitaja.

„Praegune majanduskeskkond on väga sobiv laienemiseks,“ lisas Lihavainen. „Võrreldes veel aastataguse ajaga on läbirääkimistingimused märksa soodsamaks muutunud. Prisma eesmärk on pakkuda tarbijatele alati Eesti kõige soodsamat ostukorvi. Meile soodsad tingimused kaubanduspindade rendil üks moodus efektiivsemalt toimida ja hinnataset madalal hoida.“

TNS Emori läbi viidud uuring näitas, Tallinna suurkettidest pakkus kõige soodsamat hinnataset detsembris Prisma, olles odavam isegi Säästumarketist.

Narva rajatava keskuse omanik Vicus Limited on Soome omanikele kuuluv kinnisvaraarendus- ning investeerimisettevõte, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas ning Venemaal.

Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Prisma on üks stabiilsemaid Eesti turul tegutsenud hüpermarketeid, alustades tegevust 2000. aastal. Prisma Peremarket annab Eestis tööd enam kui 800 inimesele.

Eestis tegutsevad SOK tütarettevõtetena AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb kontsern ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Koos Soome tarbijateühistutega moodustab SOK S-Grupi. Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted. Tuntumatest brändidest kuuluvad S-Grupile Prisma, Sokos Hotel, S-Market, Alepa, Sale, ABC!, Sokos, Holiday Club ja Agrimarket.