"CV-sid on hakanud tulema märgatavalt rohkem, aga kõiki kohti me veel täita ei ole suutnud," ütles Prisma Peremarketi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas Delfile.

"Kuid CV-sid tuleb ikka kümnete kaupa päevas. Heade teenindajate leidmine ei ole alati kõige lihtsam."

Lainase sõnul on tööle pakkumas käinud erineva taustaga inimesi. "Isegi ajakirjaniku taustaga inimesi on meil kandideerimas käinud. Mujal maailmas teevad müüja tööd väga palju näiteks tudengid õppimise kõrvalt," rääkis ta.

"Ka meil on tänasel päeval toredaid näiteid tudengitest, kes õppimise kõrvalt Prismas töötades lisaraha teenivad. Püüamegi julgustada tudengeid rohkem meile tööle tulema. Samuti pensionäre, kellele müüja paindlik graafik võimaldaks pensioni kõrvale lisa teenida. Aga teretulnud on muidugi kõik sõbralikud ja töökad inimesed."

Tööjõuturule on Lainase sõnul jäänud tulemata 1990. aastate alguse sündimata lapsed, samal ajal lähevad sõjajärgsel beebibuumil ajal sündinud pensionile.

"Lisades siia juurde veel suure tööealise elanikkonna väljarände, ongi antud tööjõu puudus tänases Eestis väga suur probleem," tõdes Lainas.

Prisma Peremarket teatas aprilli keskpaigas, et võtab Tallinnas tööle 90 inimest. Pakutavate töökohtade hulgas on müüja-kassiiri ametikohad, samuti Sikupilli keskuses asuva restoranimaailma klienditeenindaja ametid. Prisma müüja-kassiirid teenivad 473-647 eurot kuus, sõltuvalt oma oskustasemest.