Liiv lahkus aasta tagasi firmast ning lõi koos Pristise endiste müügimeestega konkureeriva firma Uuspri. See on kaasa toonud mitmeid kohtuvaidlusi, millel lõppu ei näi tulevat, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tüli kahe ärimehe vahel algas 2002. aastal, kui Liivi sõnul süüdistas Sepp teda liiga väikeses panuses firma arengusse.

Viimaste aastate jooksul on Pristises toimunud suured struktuurimuudatused — varem oma jõududega tehtud tööd hakati allhankena teistest firmadest sisse ostma. Nii lõpetati mitme osakonna töö, asendades teenus allhangetega.

Endised Pristise müügimehed Erik Kadarik, Vallo Põldma, Andres Kõiv ja Eero Nõgene lõpetasid töölepingu firmaga poolte kokkuleppel koondamishüvitist saamata, kuid hiljem selgus, et Pristis soovis neilt ikkagi müügiteenust osta, kuid meestele vastuvõetamatutel tingimustel. “Sepp sundis alla kirjutama lepingut, mis oleks meid tema pärisorjadeks teinud,” rääkis Kadarik. Kadarik, Kõiv ja Põldma lõid neid eluaegselt siduvale lepingule käega ning asutasid detsembris koos Liiviga Pristisega konkureeriva ettevõtte Uuspri.

Liivi hinnangul oli Pristisest möödunud sügiseks alles jäänud vaid kaubamärk ning ühtset ettevõtet ei eksisteerinud. “Kui klient ostis omast arust Pristise toote, sai ta paigalduse mingilt madala kvalifikatsiooniga brigaadilt. Kliendid hakkasid nurisema,” ütles Liiv.

Uuspri töötajate sõnul loobib Sepp nende uuele ettevõtmisele kaigas kaika järel kodaratesse. “Sepp helistab meie klientidele ja ütleb, et oleme kriminaalide bande, kellega ei tasu äri ajada, räägib, et paneme varsti niikuinii putka kinni ning teatab, et on valmis meie kliendid üle võtma,” rääkis Liiv. Põldma sõnul sõimas Sepp tihtilugu Uuspri kliente läbi.