Pro Kapitali prospekti kohaselt pannakse 1,90-2,05 eurose pakkumisehinnaga müüki kuni 37 miljonit Pro Kapitali Grupi aktsiat, mis teeb aktsiaemissiooni mahuks kuni 75,85 miljonit eurot. Viimati Tallinna börsil toimunud aktsiaemissiooniga mais 2010 müüs toiduainetetootja Premia Foods aktsiaid napi 13 miljoni euro eest. Emissiooni korraldab LHV Pank.

Praegust rahakaasamist on väga raske võrrelda ka 1998. aasta suvega, mil Pro Kapital tegi Tallinna börsile oma esmakordse börsidebüüdi, müües investoritele 2,56 miljoni euro (40 miljoni krooni) eest väärtpabereid. Toonane juba börsilanguse ajal tehtud aktsiaemissioon läks napilt õnneks, kuna emissioon märgiti täis kõigest 1,01 kordselt.

Investor ja analüütik Kristjan Lepik jäi eile teemat kommenteerides tagasihoidlikuks. "Kindlalt võib väita, et uue börsiettevõtte saabumine on tore uudis, kodumaine kapitaliturg on väga vaikseks jäänud ja see veidi elavdab. Kuid seda, kas see ka atraktiivne investeerimise mõttes on, saab öelda ilmselt nädala jooksul kui numbrid detailsemalt saame läbi analüüsida," märkis Lepik.Loe edasi Äripäevast!