Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles BNS-ile, et ringkonnaprokurör leidis pärast tutvumist Reismani esitatud avalduse ja muude materjalidega, et Eipre tegevuses ei ilmne karistusseadustikus käsitletud ega ka muude kuritegude tunnuseid, mistõttu tuli kriminaalmenetlus Reismani avalduse alusel jätta eelmisel nädalal alustamata.

Reisman palus oma avalduses prokuratuuril kontrollida, kas Eipre on pannud toime karistusseadustikus kirjeldatud kuriteod ehk usalduse kuritarvitamise, tõendite kõrvaldamise ja tunnistajate kohtusse ilmumise takistamise.

Riigikohus vabastas tänavu 2. veebruaril Eipre Select Oil NV pankrotihalduri ametist, sest Eipre pole täitnud pankrotihalduri ülesandeid hoolikalt ja ausalt, märkis Reisman. Riigikohus jättis jõusse Viru maakohtu eelmise aasta 31. mail tehtud määruse, milles maakohus leidis Reismani selgitusel, et Eipre on pankrotiprotsessi käigus eelistanud ühe võlausaldaja huve ülejäänud asjaosaliste ees.

Riigikohtu poolt jõusse jäetud Viru maakohtu määruses heitis kohus Reismani andmeil pankrotihaldur Eiprele ette, et haldur ei ole OÜ Select Oil NV pankrotiprotsessi käigus vaielnud vastu OÜ T.R. Tamme Auto 35,2 miljoni krooni suurusele nõudele, kuigi teadis, et antud nõude üle on käimas eraldi kohtuprotsess.

Select Oil NV tegeles kuni 2009. aastani vedelate kütuste, põlevkiviõli ja bituumeni müügiga. Ettevõtte käive oli enne pankrotiprotsessi sattumist 2007/2008. majandusaastal 465,2 miljonit krooni ja kasum 6,7 miljonit krooni. Viru maakohus algatas Select Oil NV pankrotimenetluse 5. märtsil 2009. Firma pankrotti taotles Select Oili kauaaegne äripartner Kiviõli Keemiatööstuse OÜ.