Sel nädalal esitasid paljud alltöövõtjad politseisse avalduse, paludes uurida ehitusfirmade Wolmreks Ehitus ja Kristiine Ehitus tegevust riigihangetega seotud ehitustel. Eile otsustas Põhja ringkonnaprokuratuur algata nende ettevõtete suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel, kirjutab Äripäev.

Kümned ettevõtted on saanud petta riigihangete objektidel, mille peatöövõtjad on Wolmreks ja Kristiine Ehitus. Mõlema ettevõtte omanik on Adu Haki. Petuskeem seisnes selles, et lepingud alltöövõtjatega sõlmis mitte peatöövõtja, vaid samadele omanikele kuulunud vahefirma Merkton Ehitus. Nüüd on alltöövõtjatel raha saamata, firma ise aga likvideerimisel.

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Indrek Peterson ütles, et nad mõistavad Wolmreks Ehituse tegevuse hukka ning esitavad ettevõttele järelepärimise. “See uudis tuli meie jaoks üllatusena,” ütles Peterson. Tema sõnul tuleb Wolmreks Ehituse tegevus liidus arutlusele ja liit võtab lähitulevikus ka ettevõtte tegevuse suhtes seisukoha.

Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm möönis, et Wolmreks Ehituse ja Kristiine Ehituse ümber toimuv teeb ettevaatlikuks. Lennuakadeemia uue hoone ehitaja on samuti Kristiine Ehitus, kaaspakkuja Arco Ehitus. Ehituse kogumaksumus on 43,8 miljonit krooni. “Oleme Kristiine Ehituse puhul teadlikud nende probleemidest koolide ehitusel, haridusministeerium on pannud meile südamele neid asju jälgida,” ütles Tamm.