Wõro Kommertsi nõukogul olid tekkinud põhjendatud kahtlused, et firma varadega ei käidud ümber firma parimaid ärihuvisid silmas pidades. Pindmaal (pildil) oli aktiivseid majandushuvisid teisteski ettevõtetes, kusjuures kohati maksis teiste talle kuuluvate firmade arveid kinni Wõro Kommerts.

Pindmaa registreeris Wõro Kommertsi teatel firma toodangu nimetuse “Õllemops” enda firma OÜ Wõro Vara nimele ning alustas sama firma nimele ka Wõro Kommertsi kaubamärgi “Wõro” registreerimisprotsessi. Praeguseks on “Õllemops” registreeritud AS Wõro Kommerts nimele; kaubamärgi “Wõro” registreerimismenetlus Wõro Kommerts nimele kestab.

Wõro Kommertsi pearaamatupidaja Kersti Laanpere otsustas töölt lahkuda 3 päeva pärast tegevjuhi vahetumist, põhjendades seda “tööisu kadumisega”.

“Kuna Laanpere teostas muuhulgas ka Pindmaa omakasuliku tegevusega seotud arvete maksmist, siis ta ilmselt mõistis, et tal ei ole uues olukorras enam võimalik ettevõttes töötada," ütles ettevõtte nõukogu esimees Lembit Ülper.

Ülperi sõnul otsustati firma juhtimiseks kasutada konsultatsioonifirma PW Partners teenust, kuna vajati eetilist ja läbipaistvat juhtimist ning kõigi aktsionäride huvide kaitset.

“Usun, et endise juhataja ja pearaamatupidaja lahkumine võimaldavad muuta organisatsiooni läbipaistvamaks”, ütles Wõro Kommertsi uus juhataja Jana Võrk. Ta lisas, et kahjuks lahkub omal soovil detsembris ka ettevõtte senine peatehnoloog, kelle tegevuse kohta ei ole firmal pretensioone. Tema koha täitmiseks viiakse läbi avalik konkurss; praegu on peatehnoloogi ülesanded jagatud firmasiseselt.

Nõukogu kutsus Pindmaa juhatuse liikme kohalt tagasi k.a. novembri algusest. Samal päeval asus ettevõtet juhtima PW Partnersi konsultant Jana Võrk. Suuremaid ümberkorraldusi ettevõttel lähiaegadel kavas ei ole. Samuti jätkub hea koostöö kõikide klientide ja partneritega.