Liitumise tulemusel kolib korporatsiooni peakorter Kanadasse ning see aitab Burger Kingil vähendada oma maksukoormat. Samas on toidukett oma otsuse tõttu sattunud ka suure kriitikatule alla.

Facebookis ja Twitteris on sajad inimesed öelnud, et kui Burger King USA maksusüsteemi eest „põgeneb", siis nad ei astu enam kunagi nende söögikoha uksest sisse. Ohio osariigi demokraadist senatiliige Sherrod Brown kutsub samal ajal inimesi üles külastama teisi kiirsöögikohti. Tema sõnul tehakse maksurahaga korda taristut, millest ka Burger King kasu on saanud. Nüüd soovitakse ameeriklastele aga näkku sülitada.

Ettevõte ise kinnitab, et kõik see ei toimu mitte maksude, vaid laienemisplaanide tõttu.

Burger King on esindatud 98 riigis 14 000 söögikohaga. Uus tehing tähendab, et neile lisandub sajas riigis asuvad 18 000 Tim Hortonsi toidukohta.

Burger King soovis nimelt siseneda praegu ainsana kiirtoidu valdkonnas kasvava „kiire hommikusöögi" valdkonnaga.

Burger King opereerib edasi Miamist, Tim Hortons jääb Ontariosse. Brändid jäävad eraldiseisvateks. Makse aga hakatakse tasuma Kanadasse.

USA administratsioonile on Burger Kingi otsus järjekorde hoop. Obama on nimetanud selliselt käituvaid ettevõtteid ebapatriootlikeks ning öelnud, et seaduselünk tuleks kindlasti parandada. Eemärgiks on muuta seadusandlust nii, et ettevõtted ei saaks USA maksude eest lihtsalt põgeneda.

USA ettevõtte tulumaks on 35%, Kanadas Ontarios 26,5%. Samas ei maksa USAs peaaegu keegi täit maksumäära. Burger King on väitnud, et nad maksavad ka USAs umbes samas määras maksu kui nad hakkavad tasuma Ontarios.