Stockmanni kaubamaja müügigrupi juhi Marge Türneri sõnul võib oodata, et põhilised ostud tehakse ära laupäeval ja pühapäeva hommikul ning siis on poodides kaks päeva vaikelu ning eriti ostjaid ei ole. «Inimesed sõidavad pühadeks Tallinnast ära,» põhjendas Türner.

Uuesti tulevad Türneri sõnul ostjad poodi tagasi teisipäeva pärastlõunal, et oma tühjenenud külmkappe täita.

A-Selveri juhi Ain Taube sõnul ei maksa siiski enne tänavusi pühi tavapärast ostjatetungi oodata, sest pühad on veninud küllalt pikaks.

Inimesed teevad oma ostud tema hinnangul tõenäoliselt nädalavahetuse jooksul ning rahulikumaks läheb elu esmaspäeva pärastlõunal ja teisipäeva hommikul.

Marge Türneri sõnul on enne jaanipäeva kõige minevamaks kaubaks ikka grilltooted ja alkohol. Tänavust kõige populaarsemat toodet ei oska ta aga välja tuua, sest lihatoodete sortiment on paisunud nii suureks, et tõelist müügihitti on nende seast raske leida.

«Kui veel paari aasta eest osteti peamiselt grill-liha, siis tänavu lähevad erinevad vorstikesed paremini kaubaks,» ütles Türner.

Wõro Kommertsi müügijuhi Taavi Karu sõnul on lihatööstustele jaanipäev loomulikult üks suuremaid läbimüügi aegu ning seni on vähemalt nende jaoks müüginumbrid olnud ootuspärased.

«Meie oleme spetsialiseerunud ikkagi vorstikestele ning nende läbimüük ei ole ka juuni lõikes eriti kukkunud,» ütles Karu.