Need põhjused on olukorrad, mil igal pühapäeval hakkab tööle mineku mõttest sees keerama, kui tunned, et selles kohas ei ole enam arenguvõimalusi ning kui sinu isiklikud väärtushinnangud ega väärtused ei kattu ettevõtte omadega.

Lisaks on aga veel üks oluline põhjus, miks peaks end rahuldust mitte pakkuvast töökohast lahti rebima: lahkuma peab tipus. Nii et kui tunned, et ei panusta enam töösse piisavalt, on viimane aeg lahkuda, kirjutab Maailma Majandusfoorum populaarse töö- ja karjäärinõustamisportaali The Muse talendi ja personaliotsingu juhi Toni Thompsoni sõnadele tuginedes.

Thompson selgitas, et kehva tööd hakkab inimene tegema sellepärast, et on oma olukorra peale kohutavalt vihane ning frustreeritud.

Enam kui 10-aastase inimressursside juhtimise töökogemusega Thompson kinnitab, et ei maksa hoida kinni töökohast, kus sa äkki tunned, et frustratsiooni tõttu ei tee sa enam head tööd, sinust on saanud kehv meeskonnaliige ja halb töötaja.

„Sellel hetkel on parem lihtsalt lahkuda, sest nii jääb sinust hea mälestus,“ soovitab ta. Iialgi ei tea, millal tekib vajadus vana ülemuse või kolleegiga ühendust võtta, näiteks võib tarvis olla soovituskirja või karjäärinõu.

Töölt lahkumine võib tunduda sildade põletamisena, kuid tegelikult on palju hullem, kui jõuad punkti, kui tööandja soovib sinu lahkumist.