Klastri senine juht Elari Kivisoo jätkab tööd puitmajasektoris, juhtides Eesti puitmajaliitu kuuluvat Ökoehituse AS-i ning jätkates puitmajaliidu juhatuse liikmena, teatas liit.

Rebane on varasemalt töötanud Eesti Energia- ja kliimaagentuuri juhina ning haigekassa juristina. Kristiina on omandanud Tartu Ülikoolis bakalaureusekraadi prantsuse filoloogia ja õigusteaduse erialadel ning jätkab õigusteaduse erialal magistriõpinguid.

Eesti puitmajaklastrisse kuulub käesoleval ajahetkel kokku 24 partnerit, kellest 16 on puitmajatootmisega tegelevad ettevõtjad.

Konsortsiumisse kuuluvad veel sektori arengusse panustavad erialaliidud, teadus-haridusasutused ning tugiorganisatsioonid. Eesti puitmajaklastri katusorganisatsiooniks ja eestvedajaks on Eesti Puitmajaliit.

Eesti puitmajasektori müügitulu ulatub ligikaudu 245 miljoni euroni ning Eesti on müügitulu absoluutnumbrite alusel Euroopa Liidus neljas puitmajade eksportija.

Sealjuures moodustab puitmajaliidu ettevõtete müügitulu ja töötajate arv ligikaudu 45-50 protsenti kogu kohaliku sektori vastavatest näitajatest.

Eesti puitmajade ekspordi reaalne osakaal ulatub ligi 85 protsendini sektori müügitulust.