Ajal, mil Venemaa majandus õitses ja naftabarreli hind oli 100 dollarist kõrgemal, oli Putini peamiseks valitsemisvahendiks raha – ta loopis seda vasakule ja paremale, garneeringuks mõõdukas doos propagandat ja näpuotsaga ka hirmuvalitsust.

Nüüd on raha otsakorral ja ka tema tegutsemisvalem muutunud. Praegu juhib Putin Venemaad vaid propaganda ja terrori abil.

Boris Nemtsov ei teinud sammugi ega isegi hingetõmmet ilma FSB pingsa jälgimiseta. Nagu kõik Venemaa opositsiooniliidrid.

Ei ole mingit võimalust, et Kremlil polnud aimugi sellest, et keegi haub plaani see mees maha lasta. See tähendab, et Boris Nemtsovi mõrv oli kas Kremli tellitud või Kreml lihtsalt laskis sellel juhtuda, mis teeb täpselt sama välja.

Vene oligarhid ja eliit on vapustatud, et Nemtsovi tapmine käis nii lihtsalt. Nemtsov oli kunagi Venemaa asepeaminister ja Boriss Jeltsini protežee. Tema mõrv tähendab, et Putini pühalik ja avalik lubadus mitte puutuda Jeltsinit ja tema meeskonda, ei kehti enam. See tähendab, et varem kokkulepitud mängureeglid Moskvas ei kehti enam – eelmised liidrid ei saa ennast enam kindlalt tunda.

Putinile lojaalsed inimesed teavad nüüd, et nad peavad iga hinna eest võitlema, et Putin võimul püsiks, sest kui ta kukub, võidaks neile praeguste sigaduste eest kätte maksta.

Putinile see sobib. Eliit teeb täpselt seda, mida vaja – on hirmunud.