"Erimeelsusi rohkem ei jäänud," ütles Putin pressikonverentsil, kirjutas Reuters.

Bulgaaria peaminister Sergei Stanišev loodab, et lepe gaasijuhtme ehitamise kohta on võimalik allkirjastada mai keskpaigas.

Möödunud nädalal jättis Putin minemata Bulgaaria pealinna Sofiasse gaasikonverentsile, kuna Bulgaaria polnud tema meelest valmis küllalt kiirelt pühenduma South Streami ehitamisele.

Praegu on jäänud veel otsustamata, kas Venemaa saab kasutada Bulgaaria olemasolevaid gaasijuhtmeid, või peab kulutama miljardeid eurosid sellele, et riigis uued torud ehitada.

Ukrainale kuuluva Krimmi ja Abhaasia vahelt Venemaa Krasnodari kraist algav South Stream peaks kava kohaselt kulgema Musta mere põhja mööda Bulgaariasse ning sealt mööda maad Serbiasse ja Ungarisse. Bulgaariast läheks ühtlasi teine haru Kreeka kaudu Vahemere põhjas Itaalia Apuulia poolsaarele.

Venemaa president Dmitri Medvedev ja Serbia president Boris Tadić sõlmisid omavahelise leppe South Streami ehitamise kohta juba mullu detsembris.

Bulgaaria on ka Euroopa Liidu projektina kavandatud Nabucco gaasijuhtme ehitamise pooldaja. Nabucco kulgeks Erzurumist Türgi idaosas Bulgaaria, Rumeenia ja Ungari kaudu Austriasse ning annaks Euroopa Liidu maadele juurdepääsu – Venemaa vahenduseta – Kaspia mere gaasile, mida sealt ammutavad Aserbaidžaan ja Iraan.