Beloussovi sõnul ei ole kirjas soovitusi, kuidas peaks ettevõtet müüma, vaid ainult meeldetuletus, et valitsuse etteantud tähtaeg 5.detsember on juba esmaspäeval, vahendab Vedomosti.

„Et tänavust eelarvepuudujäägi leevendamiseks vajalikku lisa 700 miljardit rubla saada, tuleb Rosneft müüa enne aasta lõppu. Ametnikud on eesmärgiks võtnud 5 detsembri, sest kui ettevõtte müük toimub oksjoni korras, peab riigivara müügi seaduse kohaselt selle väljakuulutamise ning toimumise vahele jääma 20 päeva. See tähendab, et selleks , et oksjon 25.detmebril läbi viia, peab selle välja kuulutama juba 5.detsembril,“ selgitas ametnik.

Seni on Rosnefti müügil arutatud kahte varianti. Esiteks tavapärane võimalike ostjakandidaatide nimekirjas sisalduvatele pakkumine. Majandusminister Aleksei Uljukajev lubas selle nimekirja esitada juba oktoobri keskpaigaks, kuid hiljem võeti ta ootamatult vahi alla.

Beloussov seda nimekirja ei kommenteerinud, kuid Vedomosti allikate sõnul on seal India OCNG, Hiina Sinopec ja CNPC ning samuti Surgutneftegaz.
Teine võimalus on Rosnefti aktsate müük ettevõttele endale. Varasema kinnituse kohaselt oleks see küll vaid vahevariant ning lõppeesmärk on siiski aktsiate erainvestoritele müük.

Hetkel on ametniku sõnul see variant siiski tõenäolisem. Sellel puhul tuleb enne tehingut läbi viia nõukogu koosolek ja hääletada. Belousov on Rosnefti nõukogu esimees.