Vedomosti andmetel on Glazjevi plaanil kaks eesmärki: reageerida kiiresti sanktsioonidele ning pärast seda vähendada maksimaalselt Venemaa sõltuvust muust maailmast. Hädavajalik on vähendada dollariringlust Venemaa majanduses, kusjuures peavad muudatused puudutama nii finantsoperatsioone riigisektoris kui ka erafirmasid ja isegi elanikkonda, vahendab UNIAN.

Ennekõike teeb Vladimir Putini nõunik ettepaneku viia kõik euro- ja dollariarved NATO riikidest neutraalsetesse riikidesse ning müüa ennetavalt maha kõik NATO riikide võlakirjad. Venemaa keskpank peaks kiiresti vähendama dollariinstrumente ning vabanema Venemaa-vastaseid sanktsioone toetavate riikide võlakirjadest.

Riiklikud korporatsioonid ja pangad peavad saama võimaluse asendada lääne pankade krediidid rublakrediitidega. Finantseerima hakkab seda keskpank, mis väljastab sihipärase emissiooni, raha paigutab aga Vnešekonombank.

Samuti nõutakse Venemaa finantssektori sõltuvuse vähendamist välisriikide infrastruktuurist ning majanduse sõltuvuse vähendamist dollariarveldustest. Piirata tuleb kommertspankade valuutapositsioone, mis aitab takistada spekuleerimist rublaga ja kapitali väljavoolu. Pangad peavad looma teiste riikide elanike võlakohustustele sajaprotsendilised reservid.

Lisaks sellele soovitab Glazjev üle minna rahvusvaluutadele Venemaa arveldamisel tolliliidu riikide ning teiste dollarit või eurot mittekasutavate partneritega. Elanikkonna hulgas tuleb teha selgitustööd, et nad ei usaldaks valuutat, sest kommertspankade valuutakohustused külmutatakse sanktsioonide kehtestamisel samuti.