Šamalov sündis 1982. aastal Peterburgis. Ta on Nikolai Šamalovi noorim poeg. Väga täpselt ei ole teada, millal Nikolai ja Putin tuttavaks said - kas 80ndatel KGBs või 90ndate alguses, kui Šamalov töötas veel Siemensis.

1996. aastal olid nad igatahes nii head sõbrad, et lõid koos kuue investoriga firma Ozero. Ozero on puhkuseks mõeldud villade arendus Peterburi lähedal. Kõik Ozero kaheksa liiget on Venemaal täna kõvad tegijad - kas siis valitsuses või riigifirmades.

2004. aastal sai Nikolai Šamalovist Rossiya Banki oluline aktsionär. Tegemist on Venemaa finantssektori olulise tegijaga ja Putini enda nö kodupangaga.

Kirill Šamalov hakkas isa tuules elu nautima alates 2002. aastast. Siis oli ta 20-aastane ja õppis Peterburi Riiklikus Ülikoolis õigusteadust. Ta määrati Gazpromi välismajanduse osakonna peajuristiks. Gazprom on teadagi meeletu maagaasifirma, mis kuulub Vene riigile. Krill töötas seal ülikoolis käimise kõrvalt.

2004. aastal sai mehest Gazprombanki peajurist. Tegemist on riigi ühe suurema pangaga. Tema teekond jätkus Rosoboronexportis, mis on Putini poolt loodud agentuur, mis tegeleb kaitsevarustuse impordi ja ekspordiga. Temast sai seal ekspert. Samal ajal oli ta ka rahandusministeeriumi konsultant. Tema haldusalas olid riigivara, privatiseerimine ning riigifirmade reform. 23-aastasele mehele oli see päris karm andmine.

2008. aastal, kui Šamalov oli 26-aastane, sai temast Siburi asepresident ja juht. See keemiaettevõte tegi mehest ka väga jõuka inimese. 2011. kuni 2013. aastani kasvatas Kirill oma osalust Siburis 4,3 protsendini. Seda osaluste jagamise programmi raames, mida ettevõte pakkus. Kirillil oli aga siiski vaja paika panna veel üks pusletükk, et tõeliselt rikkaks saada. Miljardäride klubisse jõuda.

2013. aasta veebruaris abiellus ta Katerina Tihhonovaga, kes on Putini tütar. Pulm toimus suusakuurortis nimega Igor. See on tuntud luksuslikkuse ja diskreetsuse poolest. Pruut ja peigmees saabusid saanis, mida vedasid valged hobused. Külalistelt võeti seisenedes mobiiltelefonid. Muidugi oli tegu väga rikkaliku peoga.

Aasta pärast pulmi tekkis Šamalovil võimalus osta Siburis 17-protsendiline osalus, mille müüs talle tema äia sõber. Kirill võttis Gazprombankist laenu, et aktsiaid osta. Siburi väärtus oli 10 miljardit dollarit. Kirillist oli saanud 21-protsendilise osalusega suuruselt teine aktsionär.

2015. aasta detsembris ostis hiinlaste Sinopec 10% Siburist 1,3 miljardi dollariga. Kirill müüs selle tehingu käigus veidi vähem kui 1% aktsiatest.

Selline on olnud seltsimees Putini väimehe elu. Jääb üle vaid loota, et abielu jääb ikka püsima.