Ligi pooltes eurotsooni riikides aasta teises kvartalis majandus ei kasvanud. Üllatuslikult olid kiireima kasvuga riikideks Hispaania ja Portugal, mille majandustele ennustatakse turismihooaja turvil head jätku ka kolmandaks kvartaliks.

Saksamaa majanduskasv langes teises kvartalis eelmise perioodiga võrreldes 0,2%. See langus on PwC analüütikute hinnangul siiski pigem ajutine, põhjuseks erandlikult tugevad esimese kvartali majandustulemused, kui riigi majandus kasvas 0,8%. Saksamaa majandus usutakse siiski olevat piisavalt kindlal alusel ning kolmanda kvartali kasv taas hoogustuvat. PwC on siiski kärpinud Saksamaa tänavuaastast majanduskasvu prognoosi 2%-lt 1,5%-le, Prantsusmaal 1%-lt 0,4%-le ning kogu eurotsoonil 1,1%-lt o,8%-le.

Seevastu USA majandus, mille kasv jäi esimeses kvartalis eurotsooni omale alla, taastus teises kvartalis tugevalt, kosudes eelmise kvartaliga võrreldes +1% ning aasta tagusega võrreldes +4,2% võrra. Suurema osa majanduskasvust andis suurenenud sisetarbimine. USA kasvuprognoos püsib tänavu 2,1% tasemel ja võib järgmisel aastal tõusta 3,1%-ni.

Majandusülevaadet kommenteerinud PwC ärikonsultatsioonide teenuseliini juht Teet Tender ütles, et Euroopa majandus elab Ukraina ja Venemaa sündmuste tõttu praegu üle keerulisi aegu. „Olukorra määramatuse ja arengute vähese prognoositavuse tõttu tuleb igasugustesse tulevikuennustusse suhtuda paraja ettevaatlikkusega," märkis Teet Tender.