Vastavalt PricewaterhouseCoopers/Ipsos MORI täna avaldatud uuringule "IFRS -
The European investors' view
", mis hõlmas 187 fondijuhti seitsmest Euroopa riigist, selgus, et valdav enamus (79%) fondijuhtidest peavad IFRS-i alusel info esitamist oluliseks.

Üle poolte fondijuhtidest kinnitasid, et 2005.aastal mõjutas IFRS (International Financial Reporting Standards) nende poolt tehtud otsuseid oluliselt nii potentsiaalsete investeerimisobjektide otsimisel, ostmisel või investeeringust loobumisel. Kolmveerand küsitletutest kinnitasid, et IFRS-i toel on võimalik hinnata ettevõtte finantsriske ja saada aimu ettevõtte väärtusest ning 66% nõustusid, et IFRS aitab saada selge pildi ettevõtte tegevusriskidest.

"Eesti raamatupidamise seadus on Euroopas üks IFRS-meelsemaid, lubades kõigil Eesti ettevõtetel koostada oma aruandeid vastavalt IFRS-ile. Ka Raamatupidamise Toimkonna juhendid on sisuliselt lihtsustatud variant IFRS-ist. Kindlasti on aruandluse läbipaistvus ainult tervitatav ja aitab kaasa majandusarengule," kinnitas Eesti Raamatupidamise Toimkonna esimees Ago Vilu.

?Paljud Eesti ettevõtted on teinud ära suure töö IFRS-i rakendamisel ja seetõttu on eriti positiivne uuringust selgunud tulemus, et ka investeerimisotsuste langetamisel lähtutakse finantsaruannete selgusest ja võrreldavusest. Oluline on, et rahvusvaheliselt ühtselt mõistetavate IFRS-aruannete esitamine ei jääks mitte ühekordseks pingutuseks, vaid muutuks osaks igapäevaelust," lisas PricewaterhouseCoopers auditiosakonna juht Tiit Raimla.