PricewaterhouseCoopers teatas, et enne kõigile avatud võimalust registreerida domeeninimesid kehtestatakse neljakuuline periood, mille jooksul saavad .eu-lõpuga domeeninimesid registreerida ainult avalik-õiguslikud isikud ning registreeritud õiguste omanikud.

Euroopa komisjoni poolt määratud mittetulunduslik organisatsioon EURid valis PricewaterhouseCoopersi (PwC) välja töötama .eu domeeninimede registreerimise reegleid ja protseduure ning kontrollima ja kinnitama registreerimistaotlusi. PricewaterhouseCoopers Advisors vanemkonsultant Rando Rannus kommenteeris: ?Praegu teeb PwC EURid-i ja teiste sidusrühmadega tihedat koostööd reeglite väljatöötamiseks ja .eu domeeninimede süsteemi töölerakendamiseks. Protsess peaks lõpule jõudma enne käesoleva aasta lõppu ja seejärel algab neljakuuline periood eelisõigusega registreerimiseks. Praegu PwC ega EURid mingeid dokumente ega taotlusi veel vastu ei võta?.

".eu domeeninimede loomisega propageeritakse Euroopa identiteeti, aidatakse kaasa elektroonilisele kaubandusele ning luuakse parem märgatavus Euroopa siseturul. Eelisõiguse andmine teatud isikutele oma nimede kaitsmisel on oluline samm usalduse loomiseks .eu domeeninimede vastu," selgitas EURid juht Marc Van Wesemael.