Suurimaid kasvuvõimalusi oodatakse suurtelt areneva majandusega riikidelt ning suure ohuna majandustegevuse arengule näevad tippjuhid globaalset kliimasoojenemist.

Üle 90% küsitletud peaaegu 1100-st tippjuhist 50 riigis näevad käibekasvu väljavaateid positiivsetena järgmise 12 kuu perspektiivis. Usaldus käibekasvu saavutamise osas lähima kolme aasta jooksul on veelgi kõrgem: 93%. Kuna globaliseerumine on trendina tõusuteel, siis ootavad tippjuhid laienemist ja käibe kasvu eelkõige geograafilise laienemise, turu sügavuse ning ka piiriüleste ühinemiste ja ülevõtmiste kasvu kaudu. 

PwC juht Eestis Urmas Kaarlep kinnitas, et „nii nagu kogu maailma tippjuhid, on ka Eestis tippjuhid valdavalt optimistlikud oma ettevõtete laienemise ja võime osas rahvusvaheliselt laienedes saada osa globaliseerumise positiivsetest külgedest ehk uutest turgudest, uutest toodetest ja uutest tarbijatest. Samas ei tohiks pikaajalises perspektiivis laienemisotsuseid langetades unustada reaalseid riske, mis kaasnevad kasvu finantseerimisega, töötamisega eri kultuuriga keskkondades, ressursside jagamisega ning globaalsel tasandil konkureerimisega. Eestist hõlmas uuring 150 hoolikalt valitud ettevõtet, kellest 10-ga tehti ka süvaintervjuu. Eesti tippjuhtide arvamused on koondatud regionaalsetesse uuringutulemustesse, mille kohaselt Ida- ja Kesk-Euroopa tippjuhtide üheks suurimaks väljakutseks on andekate töötajate värbamine ja hoidmine, mis kindlasti ei ole tänases olukorras uudiseks, vaid igapäevast tähelepanu nõudvaks teemaks.”

Geograafiliselt usutakse kõige enam kasvupotentsiaali BRIC-riikide puhul (Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina), kuid ka teiste areneva majandusega riikide osas nagu Mehhiko, Indoneesia, Vietnam, Korea ja Türgi, mille võimalusi hinnatakse kõige paremateks. Kuni kolmveerand tippjuhtidest nõustub väitega, et globaliseerumine toetab nii arenenud kui arenevate riikide majandusi, kuid tippjuhte muudavad ettevaatlikuks kasvu finantseerimise allikad. Ligi 80% on seisukohal, et kasvu tuleks finantseerida sisemiste rahavoogude toel ning vaid 20% oleks valmis turult täiendavalt omakapitali kaasama. Vaid 10% kaaluvad erakapitali- või riskikapitalistide poole pöördumist kasvu finantseerimiseks.

Tegevuskasvu mootorina näevad ligi pooled küsitletud tippjuhtidest piiriüleseid ühinemisi ja ülevõtmisi, mis on neil kas hiljuti läbi viidud või plaanis lähima 12 kuu jooksul. Kõige aktiivsem ja atraktiivsem on piiriüleste tehingute jaoks arenenud Lääne-Euroopa piirkond. Ligi kaks kolmandikku tippjuhtidest näevad ühinemistes ja ülevõtmistes võimalust uutele turgudele ja tarbijatele lähemale pääsemiseks. Kiiresti areneva majandusega Euroopas on peamiseks tehinguid pärssivaks teguriks hirm poliitilise ebastabiilsuse ees.

Vaatamata valitsevale optimismile teevad suurimate kasvu takistavate probleemidena muret üleliigne reguleerimine (73% vastanutest) ning kliima globaalne soojenemine (40% vastanutest), kusjuures viimast probleemi tunnetatakse teravamalt Aasia piirkonnas.