Hetkel pole üheski riigis epideemiat välja kuulutatud, kuid viiruse leviku tõkestamiseks on riigid astunud erinevaid samme, sealhulgas sulgenud teatud piirkondi turismiks ja paigutanud inimesi karantiini. Niisugune olukord toob klientidele ootamatuid lisakulusid.

„Kui klient on juba reisil ja tal tekivad koroonaviiruse puhangu või sellest tuleneva karantiini tõttu lisakulud majutusele ja transpordile, siis need väljaminekud hüvitame,“ ütles PZU Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Kristo Õunapuu. Selliste juhtumite puhul tuleb kohe helistada PZU-sse telefonil +372 622 4599 või saata e-kiri aadressil reisikahju@pzu.ee. Kahjuavaldusi saab esitada ka PZU koduleheküljel www.pzu.ee.

PZU palub järgida Terviseameti soovitusi ning kui tullakse reisilt riskipiirkonnast, siis käituda vastavalt etteantud juhistele.

Õunapuu sõnul katab PZU meditsiiniabi kindlustus viirushaigusesse, kaasa arvatud koroonaviirusesse haigestumisega seotud ravikulud. Kui klient viibib piirkonnas, kus on välja kuulutatud epideemia, siis on tegemist välistusega. Kulud diagnoosi määramiseks hüvitatakse igal juhul ka epideemia korral.

„Kui haigestumine ilmneb lennujaama turvakontrollis – näiteks tekib palavik ja tervislik seisund ei võimalda reisi jätkata, siis juhul kui tegemist ei ole epideemiaga, kehtib tavapärane reisi katkestamise kaitse. Kui jäädakse maha lennust seetõttu, et toimub täiendav turva- ja tervisekontroll, siis ei ole tegemist kindlustusjuhtumiga. Seetõttu palume hetkel varuda sellisteks kontrollideks tavapärasest kauem aega,“ rõhutas Õunapuu.

Õunapuu sõnul ei kehti kindlustuskaitse juhul, kui klient otsustab reisist ise loobuda. „Sel juhul soovitame uurida transpordi- või reisifirmast, kas on võimalik reis ringi vahetada või leida muu lahendus Reisikindlustusele saab juurde osta lisakaitse, mis annab võimaluse reisist loobuda omal soovil ja ükskõik mis põhjusel. Samuti saab osta lisakaitse, mis aitab ürituse ärajäämise korral. See kindlustuskaitse tuleb juurde osta hiljemalt 48 tunni jooksul peale esialgsete lennupiletite või reisipaketi eest tasumist või esialgse ettemakse tegemist.“

PZU soovitab reisikindlustuse osta võimalikult varakult, kohe koos esmase reisimaksega, sest siis hakkab kohe kehtima reisitõrkekindlustus. Reisikindlustus on mõistlik hankida ka naaberriikidesse reisimisel. Euroopa Liidu riikides katab ravikulud ravikindlustuskaart, kuid vaid kokkulepitud ulatuses ja raviasutustes, mis omavad vastavat koostöölepingut. Hüvitatavad kulud on piiratud ja nii näiteks ei hüvitata riikidevahelist haige transporti ega patsiendi omaosalustasusid (visiiditasu, voodipäevatasu, ravimid).