R Kiosk Eesti 2004. aasta käive ja kogumüük ületasid 2003. aasta vastavaid näitajaid 4% võrra, aasta varem oli ettevõtte käive 328 miljonit ja kogumüük 600 miljonit krooni. R Kiosk Eesti ärikasum varasema aastaga võrreldes kolmekordistus. Kogu Rautakirja kontserni kioskikaubanduse käibest moodustas Eesti osakaal lõppenud aastal 6%.

R Kiosk Eesti tegevdirektori Mart Relve sõnul tuleneb ärikasumi suurenemine eelkõige efektiivsemast majandamisest ning mugavuskioskite kontseptsiooni arendamisest. ?Kuna inimesed eelistavad oma ostud teha sisekioskitest, siis oleme keskendunud olemasolevate müügikohtade täiustamisele ning plaanime järk-järgult asendada nn luugikioskid avaramate ja mugavamate sisekioskitega,? sõnas Relve.

Eelmise aasta tähtsamate avatud R-kioskitena tõi Relve välja müügikoha Tallinna lennujaama saabuvate lendude terminalis, Viru ja Ülemiste kaubanduskeskustes ning Uno X automaattanklate juures. Kõige enam suurenes R-kioskites 2004. aastal toidukaupade ja jookide müük, oma osakaalu kogumüügist suurendasid ka tubakatooted, loto ja maiustused.

2005. aastal ootab R Kiosk Eesti jätkuvat käibekasvu ning ärikasumi kahekordistumist. ?Aasta alguses on müük vastanud igati meie prognoosidele ja neid isegi pisut ületanud,? kommenteeris Relve. Selle aasta olulisema investeeringuna tõi ta välja arendustöö uue kassasüsteemi loomisse, mille käigus panustatakse vajalike sidesüsteemide ja müügikohti ning kontorit ühendava tarkvara loomisse 20 miljonit krooni. ?Kassasüsteemi arenduse tulemusena peaks selle aasta lõpuks saama kaardiga maksta kõigis R-kioskites,? selgitas Relve, lisades, et praegu saab kaardiga maksta enamikus sisekioskites.

R Kiosk Eesti kuulub Soome Rautakirja kaubanduskontserni, mis omakorda on üks meediakontserni Sanoma WSOY tütarettevõtetest. Lisaks R-kioskitele on Rautakirja kontsern Eestis esindatud raamatukaubandusega (Apollo Raamatud AS), ajakirjanduse müügiga (AS Lehepunkt) ja filmileviga (AS MPDE ja AS V&K Holding).