Ajakiri Vanity Fair avaldas väljavõtte raamatust juba enam kui kuu enne selle ilmumist, uudistesait Axios tõi avalikkuse ette aga infokillu, mis nimetab selliste pidude ühe korraldajana Eesti juurtega ettevõtjat ja riskikapitalist Steve Jurvetsoni.

Sellised peod puudutasid kaudsel või otsesel määral kõiki Silicon Valleys töötavaid naisi, sest pidudel viibimine võis kergesti tuua diskrimineerimist ja seksuaalset ahistamist, aga nendest hoidumine ebaseltskondlik olemise mainet ja ka tööalast tõrjumist.

Sellesse ringkonda kuulunud Paul Biggar kirjeldab saidil Medium sellist pidu, kus mainib, et selle korraldas üks kuulus riskikapitalifirma.

"Asi oli tegelikult palju hullem kui Vanity Fairis avaldatud väljavõte raamatust seda kirjeldas," mainib Biggar.

Vanity Fairis avaldatu järgi on mainitud firma DFJ, mille kaasasutaja ja endine partner Jurvetson on.

DFJ-i esindajad pole tunnistanud, et selline pidu toimus nende osalusel ja kas see võib olla põhjus, miks Jurvetson nende seast lahkus.

"Inimeste käitumine selle peol oli täiesti vastuolus firmasisese kultuuri omaga, mis põhineb inimestevahelisel austusel. Me ei tahaks kedagi panna end halvasti tundma ja vabandame, kui selline sündmus tõesti juhtus," kõlab nende kommentaar peokirjeldusele.

Jurvetson pole samuti reageerinud ajakirjanike ettepanekutele suu puhtaks rääkida. Oma ametist lahkumise kirjas mainib ta aga, et kavatseb oma alusetuid mustajaid kohtuasjaga karistada.

Jurvetson kuulub autofirma Tesla juhatusse ja oli selle esimese mudeli Model S esimene omanik (Foto: Wikimedia Commons / Steve Jurvetson)

Jurvetson on tehnoloogiaguru ja ka näiteks Elon Muski hea tuttav. Ta kuulub Muski (kaas)asutatud autofirma Tesla ja kosmosefirma SpaceX juhatustesse.

Steve Jurvetson (eestipäraselt Jürvetson) sündis küll 1. märtsil 1967 USA-s Phoenixis, aga tema vanemad põgenesid Eestist läände Teise maailmasõja lõpu eel nagu paljud teised eestlased. Steve'i isapoolne vanavanaisa on Voldemar Päts, Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi üks noorematest vendadest.