Rabarocki peakorraldaja Kristo Rajasaare lükkas jutud festivali pankrotistumisest ümber. "Hetkel on seda veel küll vara kinnitada. Kokkulepete sõlmimine ning läbirääkimised teenuste pakkujatega meil alles käivad," ütles Rajasaare Delfile.

Käesoleval aastal külastas Rabarocki paari päeva jooksul üle 6000 inimese. Rajasaare sõnul oleks korralduspool ennast nulli vedanud, kui külastajaid olnuks paari tuhande jagu enam. Arvestades pileti hinnaks keskmiselt 30 eurot, teeb see puudujäägiks umbes 60 000 eurot.

Eelmisel aastal külastas Rabarocki festivali 10 000 inimest ning festivali kahjum ulatus meedia andmetel 32 000 euroni. 2010. aastal jäi festival majanduse üldise kehva seisu tõttu üldse ära.

"Selle aasta eelarve oli oluliselt väiksem kui möödunud aastal. Ka esinejate pealt oli meil kõvasti kärbitud," sõnas Rajasaare.

Kokku esines juuni keskel Rabarocki viiel laval 50 esinejat, kes pärinesid üheksast riigist.

Korraldaja sõnul saab järgmise aasta plaane teha pärast seda, kui selgub, kas ja milliseid kokkuleppeid õnnestub sel aastal teha.

"See on nende valik (kas sõlmida kokkuleppeid tagantjärele madalama tasuga või mitte - toim). Me oleme paljudega teinud koostööd seitse aastat ja seda ka majandustõusu aegadel, mil nad on festivalilt saanud väga suuri summasid, ja kui ühel aastal natuke allapoole tulla, siis ei tohiks see olla väga suur probleem, kui aastate jooksul ollakse tegelikult plussis," rääkis Rajasaare.

"Eks see ongi partnerluse mõte ka - rasketel aegadel üksteist toetada, et headel aegadel kõik jälle hästi elaks."