Radiolinja eesmärk on suurendada oma turuosa kolmandikuni.

Kui eelmise aasta kahjum oli Radiolinjal 253,4 miljoni kroonise käibe juures 46,9 miljonit krooni, siis käesoleva majandusaasta prognoositav kahjum on varasematest aastatest oluliselt väiksem, ütles BNS-ile AS Radiolinja Eesti (RLE) juhatuse esimees Sami Seppänen.

Täpset tänavust käibe- ja kahjumiprognoosi ei soovinud Seppänen Radiolinja suuromaniku Soome Elisa Communicationsi börsiettevõtte staatusele viidates avaldada, kuid tegevdirektori kinnitusel peaks ettevõte järgmisel aastal kasumisse jõudma.

"Oleme endiselt seisukohal, et aastal 2001 jõuab Radiolinja oma majandustulemustes seisu, kus varasemad investeeringud hakkavad tootma kasumit," lausus ta.

Kuue tegevusaasta jooksul on RLE Seppäneni sõnul investeerinud ligikaudu miljard krooni ning samasse suurusjärku prognoosib firma oma investeeringuid ka tulevikus.

Esimesel poolaastal ulatus RLE klientide arv 107.500-ni, millega firma osa kolme mobiilsideoperaatori klientide koguarvust moodustas 23 protsenti.

"Meie eesmärgiks lähemas perspektiivis, kui turul tegutseb kolm mobiilsideoperaatorit, on saavutada 33-protsendiline turuosa," märkis Seppänen.

Sarnaselt RLE-le toodab omanikele jätkuvalt kahjumit ka Skandinaavia telekommunikatsioonikontsernile Netcom AB kuuluv AS Ritabell, mis pakub klientidele mobiilsideteenust Q GSM-i kaubamärgi all.

Ritabelli 1999. aasta kahjum oli 192,3 miljoni kroonise käibe juures 61,9 miljonit krooni, poolaasta seisuga kasutas Q GSM-i teenuseid 63.000 klienti.

Ritabelli suhtekorraldusjuhi Jaana Adusoni sõnul ei soovi firma äriplaani seda osa, mis puudutab prognoositavate kasumi-, kahjumi- ja käibenumbreid, avaldada.

Investeeringud on korraldatud realistlikult nii, et klient ei pea seda hakkama kohe Ritabellile kasumi teenimiseks kinni maksma, ütles Aduson BNS-ile.

Mobiilsideturu liider Eesti Mobiiltelefon (EMT) teenis eelmisel aastal 1,615 miljardi kroonise käibe juures 532 miljonit krooni puhaskasumit. Juuni lõpu seisuga oli EMT-l 292.000 klienti.