Maitseringi eesmärgiks on tutvustada eeskätt linnaelanikele Raekoja platsil olevaid toidukohti ja nende menüüsid. Iga söögikoht teeb festivali raames eripakkumise, mis koosneb ühest toidust ja sellega sobitatud joogist.

Kõikidel eripakkumistel on üks hind – 5 eurot.

Maitseringil osalevad söögikohad Kaerajaan, Rae, Wine Library, Glad Estlander, III Draakon, Liisu Juures, Vana Toomas, Turg, Maikrahv. Taskukohane hind võimaldab kuu aja vältel võrrelda ja hinnata Tallinna linnasüdame erinevate restoranide kööke.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul on ka Tallinna turismiturunduse üheks tänavuse aasta fookusteemaks just toidukultuur. „Suurt huvi Tallinna restoranide ja Eesti toidu vastu tõdesime möödunud aasta lõpus, kui andsime koos Eesti Maitsetega eesti, vene, inglise ja soome keeles välja veebipõhise jõulukalendri Tallinna tipprestoranide noorkokkade fantaasiaküllaste retseptidega. Jõulukalendrit loeti 47 000 korda,“ lausus Teniste.

Programmi Eesti Maitsed juhi Aivar Hansoni sõnul saab Raekoja platsil ringi jalutades ja restoranide erinevaid pakkumisi proovides võimalikuks maitse-ekskursioon läbi erinevate aegade ja toidustiilide.

Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ja tutvustab Eestit kui hea toidu maad.