Aasta lõpuks prognoosib ettevõte sorteeritud pakendijäätmete mahu kasvu kolmekordistumist, teatas Ragn-Sells.

„Elanikkonna poolt väljasorteeritud pakendikogused kasvasid aasta alguses hüppeliselt seoses kehtima hakanud sorteerimata jäätmete ladestamise keeluga,“ ütles Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg. „Koos uue seaduse jõustumisega on inimesed hakanud endale järjest enam teadvustama, et jäätmeid ei ole tarvis sorteerida mitte trahvi saamise hirmus, vaid selleks, et säästa meid ümbritsevat keskkonda.“


„Pakendijäätmed moodustavad Eestis hinnanguliselt 40-50 protsenti kõigist olmejäätmetest,“ rääkis Ragn-Sellsi teenusejuht Kalle Grents. „Praegu sorteeritakse Eestis üldisest prügihulgast välja küll alles 10-15 protsenti pakendijäätmeid, aga positiivset arengut on selgelt näha. Aasta alguses ületas pakendijäätmete konteinerite väljapanemisel nõudlus ajutiselt kõiki meie prognoose ja võimsusi, kuid nüüdseks on konteinerite osas olukord stabiliseerunud.”



„Eramajaomanike seas kasvas 2008. aasta alguses tuntavalt ka Ragn-Sellsi poolt pakutava Rohelise kilekoti teenuse tarbimine,“ rääkis Kalle Grents. „Rohelise kilekotiga saavad kliendid puhtad, nõuetekohaselt sorteeritud pakendijäätmed kodust tasuta ära anda. Rohelise kilekotiga kogutud pakendid on kõige puhtamad ja parema kvaliteediga, ehk sobivad kõige paremini taaskasutamiseks”.



Samuti on võrreldes eelmise aastaga kasvanud elanikkonnalt vastuvõetud paberjäätmete kogused 50 protsenti.



Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells AS (www.ragnsells.ee) on Rootsi perefirma Ragn-Sells AB tütarettevõte Eestis. Ragn-Sells on spetsialiseerunud erinevate jäätmekäitlusalaste teenuste osutamisele kogu Eestis. Ragn-Sells ekspordib taaskasutatavaid materjale üheksasse eri riiki. Ülemöödunud aastal sisenes Ragn-Sells Läti turule. Ragn-Sellsi 2006. aasta käive oli 268,3 miljonit ja kasum 29,3 miljonit krooni. Ettevõttes on üle 300 töötaja. Ragn-Sells opereerib Eestis nelja jäätmejaama - Tallinnas Pääskülas ja Suur-Sõjamäel ning Läänemaal ja Raplas.



Lisainformatsioon: