Khosravi varanduse väärtus ulatus tippajal ligi miljardi dollarini. Tema tähelend oli kiire. 2007. aastal ostis ta ettevõtte Aria Investment Development Company kaudu mitmeid riigile kuulunud varasid. Nad võtsid mitmetest kohalikest, samuti riigile kuuluvatest, pankadest laenu ligi 2,6 miljardi dollari eest.

Khosravi impeerium hakkas seejärel laienema. Ta ostis mineraalvett tootva ettevõtte, jalgpalliklubi, liha importiva ettevõte ning Iraani suurim terasetootja.

2011. aastal mees vahistati. Tol hetkel oli tal 35 ettevõtet. Poliitiliselt oli mees seni end kindlalt tundnud, tema lähedane sõber oli president Mahmoud Ahmadinejad. See aga ei aidanud meest põrmugi.

Iraani riigi ajaloo suurimaks pettuseks kutsutav juhtum hakkas lahti rulluma 2011. aastal, kui selgus, et 2,6 miljardi laenamiseks koostatud dokumendid olid võltsitud. Lisaks oli mees maksnud altkäemaksu pangaametnikele, et need silmad kinni pigistaks. Khosravi tunnistas kohtus, et andis tõepoolest pistist 3 miljoni USA dollari eest.

Täna on juhtumis süüdi mõistetud kokku 39 inimest. Neli neist said karistuseks surmanuhtluse - ka Khosravi.

Vanglakaristus Iraanis olekski olnud ehk isegi hullem karistus. Evini vangla Teherani lähedal on üks maailma hullemaid kinnipidamisasutusi.

Niisiis määrati Khosravile 2012. aastal surmanuhtlus. Veel eelmise nädala neljapäeval käis mehe abikaasa Khosravit vaatamas. Miski ei viidanud toona sellele, et juba järgmisel päeval toimub Khrosavi hukkamine - sellest ei teavitatud ei perekonda ega Khosravi advokaati. Kogu tema varandus on riigi poolt konfiskeeritud.

Selline oli siis Iraani rikkaima mehe kiire tõus ja kiire lõpp.