Blevins rääkis eelmisel kuul CNBC saates Squawk Alley, miks tema populaarsus aina kasvab ja kasvab.

„Ma arvan, et pakun neile kõrgklassi mängukogemust, mida nad lihtsalt paljude teiste sarnaste sisuloojate puhul ei saa. On väga raske olla videomängus üks parimatest. Ma olen väga imelik. Kui sa vaataksid mu striime YouTube'is, siis teen ma ka kuulsuste häält järgi ning muud sellist. Teen ka hulle tempe. Ma usun, et mängude mängimise ja veiderdamise kombinatsiooni on vahva vaadata," ütles ta.

Ninjal on Twitchis üle 3,8 miljoni jälgija. YouTube'is on tal neid üle 5,4 miljon. Vaatajad annetavad sisuloojatele raha. Ninjal on lisaks oma striim ka Amazon Primes. Sellele annavad juurde veel ka raha maksvad tellijad. Kui see kõik kokku liita, siis on sissetulek väga suur. Ninja paneb rahakotti vähemalt 500 000 dollarit kuus! Ja tema populaarsus aina kasvab. Aasta lõpuks võib tema vara koguväärtus ulatuda üle 6 miljoni dollari.

Blevinsil on ka teooria, miks on üha populaarsemaks saanud just tema poolt mängitav Fortnite:

„Fakt, et seda saab tasuta mängida on superoluline ja seda saab mängida kõigil suurtel platvormidel. See on kättesaadav ja mängijasõbralik. See tabab kõiki olulisi aspekte samaageselt."

Aeg näitab, kui võimsaks selline "äri" kujuneb.

Eestlane tippude seas

Teine viis, kuidas mängides rikkaks saada on turniiridel osalemine. Siin ei saa üle ega ümber mängust Dota 2, mille mängude turniiridelt saadakse kõige enam pappi. Veebikülg esportsearnings.com toob ära kõige enim turniiridel teeninud mängijate pingerivi. Selles tabelis on eesotsas ka eestlane Clement Ivanov. Ta on maailmas 18. kohal. Dota 2 mängijad võtavad endale lausa 38 esimest kohta. Muide, maailma TOP 500 hulka mahub veel teinegi eestlane, Robin Kool ehk ropz, kes on Counter Strike: Global Offensive turniiridel võitnud kokku üle 170 000 dollari. Ta asub üldtabelis 436. kohal.

Lehel saab teenistust vaadata ka riikide kaupa. Kui hiinlased on oma 2736 mängijaga kokku võitnud 70,3 miljonit dollarit ja on sellega esimesel kohal, siis Eesti on rahvuste arvestuses 28.. Meie videomängijad on kokku võitnud ligi 2,2 miljonit dollarit ja erinevaid mängijaid on loetud kokku 150. Leedukad ja lätlased on meist kilomeetrite kaugusel ja on kahepeale kokku teeninud veidi üle 500 000 dollari. Soome on, nagu ikka, meist ees.

Loe Clement Ivanovist pikemalt Eesti Ekspressi loost.