„Kui maksusummat ei ole võimalik tähtpäevaks tasuda, siis saab võla ajatada ning sellega intressimäära poole võrra vähendada. Kõige lihtsam on ajatamise taotlus esitada e-maksuametis/e-tollis,“ ütles Maksu- ja tolliameti teenuste osakonna teenusejuht Hannes Udde.

Mullu eteesitatud tuludeklaratsioonide alusel tuleb 41 616 inimesel tulumaksu juurde maksta kokku 11,4 miljonit eurot, teatas maksuamet.
Seevastu tagastamisele kuulub 2018. aasta tuludeklaratsioonide põhjal kokku 180 miljonit eurot tulumaksu, mis on pea poole rohkem kui aasta varem.

Sellel tuludeklareerimise perioodil suurenesid nii juurdemaksmisele kui ka tagastamisele kuuluvad summad, kuna esimest aastat oli kasutusel uus maksuvaba tulu süsteem. Kuigi klienditeenindusse pöördujate arv suurenes märkimisväärselt, möödus tuludeklareerimise periood siiski oluliste viperusteta.

Inimestele, kes deklareerisid kasu vara võõrandamisest või välismaalt saadud tulu ja füüsilisest isikust ettevõtjatele, on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Siis tuleb 17 186 inimesel juurde tasuda 37,9 miljonit eurot.