Laar esitas Eesti Panga Nõukogusse Kalev Kallo, Kaie Keremi, Enn Listra, Rein Minka, Jaanus Tamkivi, Liina Tõnissoni ja Urmas Varblase.

Laari sõnul on väljapakutud nõukogu uues koosseisus riigikogu poliitikute osakaal väiksem kui endises. "Nõukogu koosseisus on arvestatud järjepidevust ja nõukogu suudab toime tulla nii praeguste ülesannetega, kui ka täita sisuga nõukogule pandud järelevalvefunktsiooni," ütles Laar meediale 12. veebruaril.

Rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul arutati lisaks nõukogu liikmete kinnitamisele ka Eesti Panga eelarve täitmisega seonduvaid küsimusi ning fiskaalpoliitilisi eesmärke, teatas riigikogu pressiteenistus.

„Arutluse käigus tõdesime, et senise panga nõukogu koostöö on olnud asjalik. Riigieelarve baasseaduse vastuvõtmise järel tuleb Eesti Panga juurde moodustada eelarvenõukogu, kelle ülesandeks on hinnata eesti eelarvepoliitika aluseks olevaid majandusprognoose ja jälgida siseriiklike eelarvereeglite täitmist. See tugevdab järelvalvet riigi eelarvepoliitika üle,“ ütles Sester.

Vastavalt Eesti Panga seadusele esitab Eesti Panga Nõukogu esimees riigikogu otsuse eelnõu ettepanekuga nimetada Eesti Panga Nõukogusse Kalev Kallo, Kaie Kerem, Enn Listra, Rein Minka, Jaanus Tamkivi, Liina Tõnisson ja Urmas Varblane.

Eesti Panga Nõukogu on Eesti Panga järelevalveorgan, mis koosneb esimehest ja seitsmest liikmest.

Rahanduskomisjon otsustas saata riigikogu otsuse esimesele lugemisele täiskogu ette 25. veebruaril ja teha ettepanek panna see lõpphääletusele.