Rahandusministeeriumi juhtav riigi raamatupidamis- ja muu tarkvara eurole üleminekuks seadistamine koosneb kolmest etapist, millest esimesega alustasid SAP ja Siemens värskelt juunis. Poolteist kuud kestev ettevalmistav etapp hõlmab olemasoleva olukorra kaardistamist enam kui sajas riigiüksuses. Eelmise nädala lõpus rahandusministeeriumi esindajatega kohtunud SAP konsultantidest, IT-arhitektidest ja –programmeerijatest koosneva töörühma juht taanlane Omar Dimer kinnitas, et Eesti lähtepositsioon on hea ning tööga alustati piisavalt vara, teatas SAP.

Kohalikku SAP esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul tegeleb praegu Eesti riigi raamatupidamise ja infosüsteemide kaardistamisega rahvusvaheline töögrupp, mis koosneb kümnest peamiselt saksa päritolu tippspetsialistist. “SAP korraldas viimati Sloveenia riigisektori tehnilise eurole ülemineku ning on enne seda nõustanud ka kõiki teisi euroraha käibele võtnud riike, mis tähendab, et Eestit toetab pädevaim võimalik meeskond,” ütles Parts.

Tehnilise eurole ülemineku järgmistes faasides analüüsivad SAP ja Siemens kogutud andmeid ning kirjutatavad vastavad programmid. Sügise jooksul viiakse läbi rida testkonverteerimisi, mis peavad jaanuaris tagama täieliku tehnilise valmisoleku euro kasutuselevõtuks.