EVP-d ehk erastamisväärtpaberid kaotavad kehtivuse 31. detsembril 2006. Pärast seda kuupäeva ei saa neid enam kasutada maksevahendina maa ja eluruumide erastamisel ning nendega muid tehinguid teha.

Viimase võimalusena on ajavahemikus 8. jaanuarist 2. juulini 2007 võimalik riigilt taotleda kasutamata jäänud erastamisväärtpaberite hüvitamist.

Rahandusministeerium soovitab kõigil kodanikel kontrollida, kas neil on EVP-arve ja kas sellele on jäänud erastamisväärtpabereid. Selleks tuleb pöörduda Hansapanka või SEB Eesti Ühispanka - need pangad teenindavad EVP-arveid. Kellel on erastatava maa eest hetkel veel tasumata, saab EVP-arvele jäänud summat kasutada maa eest tasumiseks. Kui sellist võimalust pole, võib erastamisväärtpaberid maha müüa või oodata hüvitamist järgnevatel aastatel.

Riik hüvitab erastamisväärtpaberiarved, mis on suuremad kui 250 krooni. Arved, millel on kuni 3000 krooni hüvitatakse 2007. aasta viimases kvartalis. Suuremad hüvitised makstakse välja osadena, olenevalt EVP-arvele jäänud summa suurusest kahe kuni viie aasta jooksul. Riik maksab iga EVP-krooni eest ühe Eesti krooni. Kasutamata erastamisväärtpaberid hüvitatakse vaid neile, kes seda õigeaegselt taotlevad.  

EVP-teemaline veebileht asub siin.