Sel viisil on kõige enam võimalik tõsta Eesti konkurentsivõimet ning mõjutada püsivalt ja positiivselt ka teiste elualade arengut. Valitsus võttis ettepanekud teadmiseks ning rahandusministeerium jätkab uue eurotoetuste perioodi planeerimist, teatas ministeerium.

Esialgse rahastamiskava ehk vahendite jaotuse valdkondade vahel esitab rahandusministeerium valitsuskabinetile aruteluks tuleva aasta esimeses kvartalis.

„Euroraha on ühekordne võimendus Eestis oluliste muutuste saavutamiseks, see raha ei ole igavene ja väheneb märgatavalt, kui saame ise jõukamaks. Uue perioodi eurotoetuste jagamisel tuleb keskenduda konkreetsematele valdkondadele ja teha pigem vähem, aga olulisi asju,“ ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Minister lisas ka, et investeeringutel peab olema kestev positiivne mõju majandusele ja ühiskonnale ning need ei tohi muutuda tuleviku riigieelarveid koormavaks.

Planeerimine käib koos riigi eelarvestrateegia ja eelarve koostamisega. Ettepanekud koostas rahandusministeerium, nende aluseks olid laiapõhjalised analüüsid, kus hinnati riigi sotsiaalmajanduslikku olukorda, väliskeskkonna mõjusid ja Eesti järgneva kümne aasta arenguvajadusi.

Planeerimisprotsessi on kaasatud ministeeriumid, 12 erinevaid osapooli ühendavat katusorganisatsiooni, Praxis, Arengufond ja mitmed eksperdid.