USA-s uurivad jätkuvalt Danske panga võimalikku seotust rahapesuga justiitsministeerium ja USA väärtpaberijärelevalve (SEC).

„Eesti riigi maine on minevikus toimunud mitmetes rahvusvahelistes rahapesujuhtumites tugevalt kannatada saanud. Nagu me teame, on erinevates riikides, sealhulgas USAs, algatatud uurimised seoses rahapesu tõkestamise nõuete rikkumistega Eesti asuvate pankade või nende filiaalide poolt ja Danske panga juhtum on nende seas suurimaid. Eesti jaoks on väga oluline, et need keerulised juhtumid saaksid põhjalikult läbi uuritud ja et me saaksime teada võimalikult palju sellest, mis minevikus tegelikult juhtus. Seetõttu on meie jaoks jätkuvalt tähtis selles protsessis võimalikult aktiivselt osaleda, teha USA uurimisasutustega koostööd ja kui uurimiste tulemusena määratakse pankadele trahvid, siis osaleda riigina trahvide jagamisel. Me oleme riigina selles protsessis kannatajad," sõnas rahandusminister Martin Helme.

Eesti finantsinspektsioon sundis 2015. aastal loobuma Danske panga filiaali Eestis mitteresidentide ärist, panga võimalik rahapesureeglite rikkumine puudutas perioodi 2007-2015. 2018. aastal alustas Eesti prokuratuur Danske juhtumis kriminaalmenetlust ja 2019. aasta veebruaris keelas finantsinspektsioon Danske panga filiaali tegevuse Eestis. Eesti riigile osutab rahvusvahelistes rahapesuga seotud uurimistes õigusabi advokaadibüroo Freeh Sporkin & Sullivan LLP.