Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on ülikooli toetamise eesmärgiks audiitortegevuse arendamine, teatas rahandusministeerium.

„Teadus- ja õppetöö on tähtis kõigi rahandusvallas tegutsejate jaoks,“ kinnitas minister. „Siit tuleb järelkasv meie spetsialistidele, arenevad oskussõnavara ja meetodid,“ ütles ta.

Audiitortegevuse peaeriala annab ülevaate selle ajaloolisest arengust, tänapäevast ja tulevikust. Eriala lõpetaja saab süvateadmised audiitortegevusest ja oskused nende rakendamiseks.

Tallinna Tehnikaülikooli majandusarvestuse instituudi direktori professor Jaan Alveri sõnul on Eesti ainus audiitortegevuse spetsialiseerumissuund pälvinud laialdast tunnustust.

„Õppesuund on omas valdkonnas unikaalne erialaainete laia valiku ja innovaatilisuse poolest. Seda on kiitvalt märkinud ka mitmed rahvusvaheliselt tuntud erialaõppejõud ja praktikutest tippspetsialistid,“ ütles Alver.

Toetuslepinguga soovitakse süvendada koostööd era- ja avaliku sektori vahel ning tugevdada teadlaste ja praktikute suhteid. Toetatakse stipendiumiprogrammi magistrantidele, õppematerjalide ettevalmistamist ja hankimist, erialakonverentside ja seminaride korraldamist.

Toetuse kasutamist hakkab suunama nõukoda, kuhu kuuluvad Rahandusministeeriumi, Riigikontrolli, Audiitorkogu, Eesti Siseaudiitorite Ühingu ja Tallinna Tehnikaülikooli esindajad. Magistriõppe õppekava tegevuste väljatöötamine ja arendamine toimub koostöös Riigikontrolli, Audiitorkogu ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Toetuslepingut rahastatakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammist kolmes etapis. Programmiga toetab Šveits Eestit aastatel 2007-2012 umbes 30 miljoni euroga.