"Saatsime TV3-le järelepärimise, et otsustada, kas miljonimängu puhul on tegemist hasartmängu või loteriiga," kinnitas teisipäeval BNS-ile rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm.

Kuna nii loterii kui ka hasartmängukorraldaja peab tasuma riigile hasartmängumaksu, tuleb Urmi sõnul maksukohustuse selgitamiseks uurida, kas nimetatud telemängu puhul on tegemist loterii või hasartmänguga.

Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Eero Rauni sõnul ei ole miljonimängu korraldaja TV3 hetkeseisuga rahandusministeeriumilt korraldusluba taotlenud.

Loteriiseaduse kohaselt on loterii vastavalt korraldaja poolt ettenähtud reeglitele toimuv õnnemäng, millest osavõtu õiguse omandanud isiku võit sõltub arvudest, sümbolitest või pildist, mis määratakse loosimise või muu juhuslikkusel põhineva tegevusega. Seega peab mängija osavõtu õiguse omandama ehk ostma loteriipileti ehk kui inimene peab mängus osalemiseks tasu maksma, siis loteriiseaduse järgi on tegemist loteriiga, selgitas Raun.

"Kuna meil ei ole veel täpset ettekujutust mängu käigust, siis ei oska veel ka öelda, kas tegemist on hasartmängu või loteriiga," lisas Raun.

TV3 programmijuhi Jüri Piheli sõnul telekanalile veel ministeeriumi poolt saadetud järelepärimist veel laekunud pole. "Kui vastav kiri meile jõuab, oleme kohe valmis kommenteerima," lausus ta BNS-ile.

TV3 Eesti, TV3 Läti ja TV3 Leedu sõlmisid lepingu telemängu "Kes tahab saada miljonäriks?" näitamiseks firmaga Celador International Ltd jaanuaris. Mängu jooksul tuleb mängijatel vastata 15 küsimusele erinevatel teemadel, eesmärgiga võita miljon krooni.