Riigihangete vaidlustuskomisjoni nõunik Triin Vilman selgitas BNS-ile, et hankele laekunud vaidlustuste osas sisulist otsust ei tehtudki, vaid nende menetlus lõpetati hanke kehtetuks tunnistamise tõttu. Vaidlustuskomisjon saab tema sõnul tunnistada kehtetuks näiteks maanteeameti otsuseid vaidlustuse korral, kuid hanke kehtetuks tunnistamise õigus on rahandusministeeriumil.

Hange sai viimati kaks vaidlustust, mille esitasid ühispakkujad AS Lemminkäinen Eesti, AS Teede REV-2, AS Tref ja AS Teede Tehnokeskus ning ühispakkujad AS Merko Ehitus, Tallinna Teede AS, A/S A.C.B, AS K-Projekt, OÜ Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo ning OÜ Järelpinge Inseneribüroo.

Mõlemad vaidlustasid AS-i Nordecon Infra ja Ramboll Eesti AS-i poolt esitatud pakkumuse vastavaks ja edukaks tunnistamise otsuse.

Esialgselt kuulutas maanteeamet hanke võitjaks Lemminkäinen Eesti,Teede REV-2, Tref ja Teede Tehnokeskuse ühispakkumise. Pärast vaidlusi kohtus ja riigihangete ameti vaidlustuskomisjoni juures kuulutas amet hanke võitjaks aga Nordeconi ja Rambolli ühispakkumise.

Hange on kestnud mitu aastat. Varasema info järgi oli Lemminkäineni ühispakkumise summa 484 ja teiseks jäänud Nordeconi ühispakkumise summa 506 miljonit krooni.