Tänavu esimese kuue kuuga müüsid välismaalased 3,5 miljardi Taani krooni ehk 520 miljoni dollari eest rohkem Danske Banki aktsiaid kui neid ostsid. Sedavõrd võimsat välismaalaste Danske Banki aktsiast lahkumist Taani keskpank varasemast ei leidnudki. Kui aasta tagasi omasid välismaalased poolt Taani suurimast pangast, siis nüüd kuulub neile vaid 40 protsenti panga aktsiatest.

Aasta algusest on Danske Banki aktsia kukkunud 60 protsenti. Rahapesuskandaali avalikuks tulek tõi kaasa muudatusi panga tippjuhtkonnas ning mitmes maailma paigast panga tegevuse uurimise.

Danske Banki aktsiate müük käib teist jalga ülejäänud Taani ettevõtte aktsiatega, kus välismaalased on hoopis osalust suurendanud. Välismaalastele kuulub 52 protsenti kõigist Taani aktsiatest.

Nende investorite seast, kes on hiljuti maha laadinud aktsiaid, leiab BlackRocki. Vastavalt maikuu aruandele kuulus USA investorile vähem kui viis protsenti Danske Bankist. Samal ajal on kaks hiiglasliku Taani pensionifondi olnud suured Danske Banki aktsiate ostjad.