„Olen otsustanud luua ka spetsiaalse rahapesu andmebüroo, et tagada jätkuv keskendunud lähenemine, kuna kuritegelik käitumine aja jooksul areneb. Meie jõupingutused nende riskide vastu võitlemiseks jätkuvad aja jooksul, ” ütles Swedbanki president ja tegevjuht Birgitte Bonnesen.

26. veebruaril 2019 määras Swedbanki president ja tegevjuht Birgitte Bonnesen uurimisgrupi, et selgitada Rootsi teleprogrammis „Uppdrag granskning” esitatud rahapesuväiteid 50 Swedbanki üksuse kohta. Swedbank otsustas uurimise tulemused vastavalt seadustele ja infoturvalisuse vajadustele avaldada.

Swedbank deklareeris, et võtab oma rahapesuvastaseid kohustusi väga tõsiselt ning keskendub nende pidevale parandamisele, et võidelda finantskuritegevuse vastu.

Swedbanki tellitud uuringust selgus, et 2017. aasta mais lõppesid 50 isikuga seotud kahtlaste kontode omanike kliendisuhted, mis päästiski panga juhti Birgitte Bonneseni ametikoha.
Forensic Risk Alliance analüüsius Swedbanki tellimusel olukorda ja leidis, et klientide lahkumise põhjuseid polnud kõikidel juhtudel võimalik tuvastada, samuti tuvastas osade andmete kustutamist.
Forensic Risk Alliance jätkab uurimistööd.

Ärileht hoiab oma lugejaid Swedbanki rahapesuskandaali kohta täna avaldatavate uudistega jooksvalt kursis.