Baltic Rail Services’i (BRS) finantseerimist korraldav Hansabank Markets soovib Eesti Raudtee erastamise tähtaegade säilimist, kuna liigne venimine võib esile kutsuda rahastamismudelite ümberkorraldamise.

”Finantseerimise skeem ning tähtajad on laenusündikaadis osalevate pankadega kokku lepitud. Finantseerimise korraldamise suurem töö on tehtud ning BRS’iga läbirääkimiste uuesti alustamise korral oleme valmis finantseerimise kiiresti lõpule viima. Erastamis-protsessi liigse venimise korral võib juhtuda, et peame kogu protsessi uuesti alustama,” ütles Hansabank Marketsi tegevdirektor Gerd Müller.

Hansabank Marketsi kinnitusel on praeguse seisuga kõik nõustamis- ja finantseerimislepingud BRS-iga jõus ning töö tehingu lõpuleviimiseks jätkub kohe pärast BRS-i kutsumist erastamisläbirääkimistele.

Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Aap Tänav ütles, et praeguse seisuga on endiselt jõus tähtajad, mille kohaselt Rail Estonial peavad lepingud strateegiliste investoritega olema valmis 28. veebruariks.

Rail Estonia pole hoolimata käimasolevast Eesti Raudtee erastamise kohtuvaidlusest erastamise tähtaegade pikendamist taotlenud.