Käibe kasv oli kõikides kauba kategooriates, kuid kõige enam kasvas venekeelse kirjanduse müük. Suurima kasvuga müügiüksus oli internet, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest.

Raamatupoodide keti kahjum vähenes eelmisel aastal 2010. aasta 313 589 eurolt 155 035 eurole.

2011. aasta oli Rahva Raamatu tegevusaruande järgi esimene e-raamatute müügi täisaasta. Kokku müüdi turul umbes 5000 eestikeelset e-raamatut ja aasta lõpuks oli turul kokku viis arvestatavat müüjat: Rahva Raamat, Krisostomus, Apollo, Delfi ja Elion, kelle seas Rahva Raamatu turuosa oli üks kolmandik.

Rahva Raamatu poolt tehtud suurimad investeeringud 2011. aastal olid Pärnu kaupluse kolimine Port Arturi kaubanduskeskusesse, internetiportaali www.rahvaraamat.ee ja suhtlusportaali Facebooki arendus ning paberivaba lao tarkvaralahenduse rajamine.

Rahva Raamatu AS hulgimüügis oli 2011. aastal suurim osakaal jätkuvalt super- ja hüpermarketite valdkonnal, järgnesid raamatukogud ja väikekauplused.

Super- ja hüpermarketite (Selver, Prisma) raamatulettide tarne ja väljapaneku teenuste mahud jäid eelneva 2010. aasta tasemele, kuid käive kasvas.

Käesoleva aasta algusest tarnib Rahva Raamat AS raamatuid ka Rimi ja Säästumarketi kettidele.

Kui 2010. aasta olulisemaks sündmuseks raamatuturul oli Soome kontsernile Rautakirja kuuluvate ettevõtete Apollo Raamatud, Lehepunkt, R-Kiosk Eesti, Forum Cinemas ja Forum Cinemas Home Entertainment ühinemine aktsiaseltsiks nimega Rautakirja Estonia, siis 2011. aastal tehti uuesti Lehepunkti jagunemine ja müüdi filmiga seotud ettevõtted.

2012. aastal müüdi ära kogu Soome kaubanduskontsernile Rautakirja OY kuulunud Rautakirja Eesti (koos Lehepunktiga) v.a. Apollo raamatukauplused, millest jagunemise teel moodustati Apollo Holding OÜ.

2011. aastal langes Eesti raamatuturul esmatrükiste maht (võrreldes eelmise aastaga) kokkuvõttes viis protsenti, kuid aasta parimal müügikuul detsembris, oli esmatrükiste arv eelneva aastaga võrreldes 30 protsenti suurem.

Suurem surve oli hindadel ja tehti palju sooduspakkumisi. 2011. aastal olid edukamad kirjastused Varrak, Koolibri ja Tänapäev.