Inimesi on protestima koondanud endine ajakirjanik ja praegune IT-juht Jaanus Juhan Illend, kelle üleskutses seisab: „Tahan 01.01.2011 saada suvalisest Eesti pankade sularahaautomaadist raha viieeuroste kupüüride kaupa. Praeguse tehnilise võimetuse häma taga on puhas laiskus. Milleks meile Eesti Pank, kui ta ei suuda kohalikul turul toimivaid kommertspanku 5-eurose kupüüri väljastamiseks kohustada?”

Protestiga liitunute hulgas on õpilasi, üliõpilasi, õpetajaid, IT-asjatundjaid, müügimehi, toimetajaid, looduskaitsjaid ja raamatukogutöötajaid, aga ka politseiametnik, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ka Eesti lapsevanemate liitu teeb murelikuks laste turvalisuse vähenemine, kui nad peavad kaasas kandma automaatidest saadavaid kümneeuroseid, rääkimata sellest, et väikese taskurahaga lapsed kaotavad hoopiski võimaluse sularahaautomaati kasutada.

„Otsust, kas viieeuroste kättesaadavust sularahaautomaatidest võimaldada, ei tohi jätta pankade suvaks, see peab olema nii riiklik nõue kui ka pangaliidu tahteväljendus,” teatas liidu eestseisuse liige, riigikogulane Liisa Pakosta.

Mall Hellam, Avatud Eesti Fondi juhataja, kodanikuühiskonna tuline pooldaja, leiab, et Facebookis algatatud viieeuroste kampaania on kahtlemata kodanikualgatus: “Kuid sellest üksi ei piisa. Klikkida on ju imelihtne, aga inimesed, kes kampaania toetuseks kliki teevad, peaksid võtma vastutuse ja olema vajaduse korral valmis astuma ka järgmise sammu — osalema aruteludel pankade esindajatega või väljendama oma arvamust näiteks Toompeal.”